Postavite pitanja 021 661 47 47     062 150-65-15

Jeftino je dobro, ali dobro nije uvek jeftino

Što se tiče gornje slike, „student“ je dao vrlo detaljan opis konačnog, očekivanog rezultata. Polaznik je pogrešio u izboru škole.

Moguća greška 1: Polaznik se odlučio da zatraži cenu za tečaj i odmah prihvatio sniženu cenu bez obzira na ishod.

Moguća greška 2: Polaznik nije istraživao sledeće: način na koji se uči; koliko se koristi strani jezik koji učimo, ili da li ima ranijih rezultata polaznika i da li je škola u skladu sa očekivanjima učenika.

Moguća greška 3: Škola je precenila svoje sposobnosti. Kaže da podučava 10 jezika. Snizili su svoje cene jer nisu bili svesni svojih troškova. Najverovatnije ova škola će pružati tako kvalitetne usluge da će na žalost dovesti polaznike do prekida saradnje.

Moguća greška 4: Predavači nisu kvalifikovani za ovu profesiju. Michael je rođen u Liverpulu. Završio je srednju školu, i pohađao je tečaj za fitness instruktora. Sada bi hteo da predaje engleski ovde u Novom Sadu. U školi predaje Englez.

Da bi potencijalno sprečili rizike u vezi sa bilo kojom od četiri navedene greške, postoji model uzorka koji zahteva pažnju i učenika i škole. Pri izboru škole polaznik bi trebalo da uzme u obzir  neke od sledećih tačaka:

  1. Iskustvo škole o nivoima i tečajevima u odnosu na očekivani ishod?
  2. Pripadnost škole nekoj asocijaciji i / ili priznanje konkurencije i / ili korisnika usluga te škole?
  3. Nivoi, tečajevi, praktične efikasnosti u odnosu na vreme potrebno za tečaj, ko šta radi u smislu učenik i predavač, itd.?
  4. Ima li ili je škola u prošlosti imala zavidne rezultate što se tiče uspeha i može li potkrepiti ono što tvrdi da će učiniti?
  5. Šta je razlikuje ili ističe u odnosu na druge škole?

Ova pitanja će omogućiti bolju procenu cene u odnosu na vrednosti koje škola stranih jezika pruža. Budite oprezni prema školi koja pokušava da vam proda tečaj samo na osnovu niske cene, pošto iza ćoška često vreba iznenađenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ako imate pitanja, nazovite nas 021 661 47 47     062 150-65-15